Πιστοποιητικό Ασφαλείας SSL

Επενδύστε στην ασφάλεια και την αξιοπιστία του ιστότοπού σας και εξασφαλίστε πιο υψηλή θέση κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης (Google) χρησιμοποιώντας ένα πιστοποιητικό ασφαλείας.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε προχωρήσει προς έναν ασφαλέστερο ιστό υποστηρίζοντας ένθερμα ότι οι ιστότοποι υιοθετούν την κρυπτογράφηση HTTPS. Και εντός του περασμένου έτους, βοηθήσαμε επίσης τους χρήστες να κατανοήσουν ότι οι ιστότοποι HTTP δεν είναι ασφαλείς, επισημαίνοντας σταδιακά ένα μεγαλύτερο υποσύνολο σελίδων HTTP ως “μη ασφαλείς”. Αρχίζοντας τον Ιούλιο του 2018 με την κυκλοφορία του Chrome 68, το Chrome θα επισημάνει όλες τις τοποθεσίες HTTP ως “μη ασφαλείς”.

Είναι πολύ σημαντικό για κάθε επιχείρηση που σέβεται τους πελάτες και τις υπηρεσίες που προσφέρει, να τους διασφαλίσει πως ο ιστότοπος στον οποίο ένας ενδιαφερόμενος εισέρχεται είναι ασφαλής και τα δεδομένα που ενδεχομένως ανταλλάξουν να μην μπορεί κάποιος να υποκλέψει.

Και εδώ έρχονται τα Πιστοποιητικά ή αλλιώς Πρωτόκολα ασφαλείας (SSL – Certificates).

Τι είναι τελικά τα SSL Certificates?

Το SSL (Secure Sockets Layer)  Πιστοποιητικό, δημιουργεί μία κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ ενός WEB Server και ενός Browser με αποτέλεσμα όλα τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούνται σε ένα website όπως username, password, αριθμοί πιστωτικών καρτών κλπ. να προστατεύονται.

Η συγκεκριμένη κρυπτογράφηση εξασφαλίζει πως μόνο ο παραλήπτης της πληροφορίας θα μπορεί να την διαβάσει.

Η μεταφορά δεδομένων είναι ασφαλής και οι πληροφορίες που κρυπτογραφούνται δεν μπορούν χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση από μία τρίτη πηγή να υποκλαπούν ή να τις αλλοιωθούν.

Γιατί SSL?

Ασφάλεια – Εμπιστοσύνη

Η σύνδεση ενός χρήστη με ένα website ή e-shop προυποθέτει την μετάδοση ευαίσθητων πληροφοριών.

Σε έναν ιστότοπο ή ηλεκτρονικό κατάστημα που εισέρχεται κάποιος δυνητικός πελάτης ή ενδιαφερόμενος, είναι σημαντικό να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ειδικά εάν μιλάμε για αγορές μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με έρευνες, το 60% των χρηστών εγκαταλείπουν την προσπάθεια αγοράς ενός προιόντος στο καλάθι του ηλεκτρονικού καταστήματος διότι δεν εμπιστεύονται μία συναλλαγή On line.

H χρήση ενός SSL – Certificate μπορεί να το αποτρέψει, αφού ο συναλλασσόμενος θα νιώθει πιο ασφαλής.

SSL vs Google

hero-overview-new Σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν ηλεκτρονικά την παρουσίασή τους (website) ή το κατάστημά τους (e-shop), τους ενδιαφέρει πολύ η αναγνωρισιμότητα τους και η θέση κατάταξης τους στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και ειδικά της Google.
hero-overview-new Η Google έχει ως υποχρέωσή της την προστασία των χρηστών που αναζητούν κάποια πληροφορία μέσω της μηχανής αναζήτησης της.
hero-overview-new Βασικός της στόχος αποτελεί να διασφαλίσει πως το αποτέλεσμα που θα σερβίρει στον ενδιαφερόμενο, να οδηγεί σε μία ασφαλή σύνδεση. Έτσι άρχισε να καταχωρεί στο δικό της αρχείο-ευρετήριο μόνο σελίδες HTTPS.
hero-overview-new Εμμέσως πλην σαφώς, υποχρεώνει (σε εισαγωγικά) όλα τα website να εγκαταστήσουν ένα πιστοποιητικό ασφαλείας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως μη ασφαλή και να χάνουν τη θέση τους στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.
hero-overview-new Στην ουσία λοιπόν και στα πλαίσια ενός δικτύου πιο ασφαλή, η Google έχει εντάξει δυναμικά την χρήση των SSL στους παράγοντες SEO Ranking.

Εάν λοιπόν θέλετε να μείνετε σε υψηλές θέσης κατάταξης, εγκαταστήστε το πιστοποιητικό ασφαλείας που ταιριάζει στον ιστότοπό σας.

Χαρακτηριστικά  μιας ασφαλούς σύνδεσης

Τα χαρακτηριστικά μια ασφαλούς σύνδεσης ποικίλουν ανάλογα με τον τύπο πιστοποιητικού που έχετε επιλέξει. Η επιλογή γίνεται πάντα με βάση τις λειτουργίες ενός ιστότοπου.

ΛΟΥΚΕΤΟ  

Είναι το πιο ανγνωρισμένο σύμβολο ασφάλειας ενός website διεθνώς. Εμφανίζεται στην μπάρα διεύθυνσης  του browser μαζί με την ένδειξη ΑΣΦΑΛΕΣ.

ΗΤΤPS

Σε όλα τα Url σε μία τοποθεσία που έχει εγκαταστήσει SSL προστέθηκε και το πρόθεμα S που σημαίνει Secure. Έτσι το γνωστό μας HTTP γίνεται HTTPS

ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΠΑΡΑ

Αφορά websites που έχουν εγκαταστήσει ένα Extended Validated SSL, το οποίο και εμφανίζει με πράσινο χρώμα την μπάρα διευθύνσεων του browser δηλώνοντας πως η τοποθεσία είναι ασφαλή.

TRUST SEALS

Τα Seals στην ουσία είναι κάτι σαν σφραγίδες σε μορφή εικόνας οι οποίες  παραχωρούνται από εξειδικευμένες εταιρείες όπως η TRUSTe,η McAfee SECURE, η COMODO, η Thawte και άλλες αφού η ιστοσελίδα πληρεί τις απαραίτητες προυποθέσεις που θέτουν. Υπάρχουν πολλών ειδών και τύπων Trust seals όπως τα Security, τα Privacy και τα Reputation Seals που και αυτά έχουν τις υποκατηγορίες τους. Το πλεονέκτημα τους είναι πως η άμεση οπτική απεικόνηση της ασφάλειας του ιστότοπου μέσω της εικόνας δημιουργεί στον χρήστη ένα επιπλέον επίπεδο εμπιστοσύνης και ασφάλειας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι και το ζητούμενο.

Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ?

Κατηγορίες των SSL Certificates

Κάθε πιστοποιημένη εταιρεία έκδοσης SSL πρέπει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία και την ταυτότητα  της εταιρείας που αιτείται το πιστοποιητικό και μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουν προκύψει τριών ειδών πιστοποιήσεις.

  • Domain Validation:

    Είναι η πιο απλή πιστοποίηση ή αλλιώς πιστοποίηση βασικού επιπέδου. Το πιστοποιητικό εγκρίνεται και ενεργοποιείται άμεσα με ένα click (verification link).
    O Oργανισμός που θα το εκδόσει απαιτεί μόνο μία επιβεβαίωση ως προς την εγκυρότητα του domain name και πως πραγματικά ανήκει στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έχει αιτηθεί και την εγκατάστασή του.
    Προτείνεται σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις πιο μικρής εμβέλειας και ενδεικνύεται για σελίδες που υλοποιούν μικρής κλίμακας συναλλαγές και ανταλλαγής δεδομένων (πχ. Login page, e-mail servers etc).

  • Organization Validation:

    Εδώ παρέχεται ασφάλεια υψηλότερου επιπέδου αφού η εταιρεία που το αιτείται θα πρέπει να πιστοποιήσει τα εταιρικά της στοιχεία και την εταιρική της ταυτότητα, όπως επωνυμία, πόλη, νομός, χώρα κλπ.
    Σε αυτήν την περίπτωση η εταιρεία που θα σας το προμηθεύσει ενδέχεται να σας ζητήσει τα απαραίτητα έγγραφα της εταιρείας που το αιτείται για να επιβεβαιώσει την ορθότητα των παραπάνων εταιρικών πληροφοριών.
    Συνίσταται σε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας με σκοπό να κερδίσουν την μέγιστη εμπιστοσύνη στους χρήστες της.

  • Extended Validation:

    Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία ελέγχων που απατείται είναι η αυστηρότερη αφού θα περάσει από 7 επίπεδα πιστοποίησης εταιρικών στοιχείων τα οποία αφορούν: την αποκλειστική ιδιοκτησία του domain name, την έδρα του οργανισμού, τη φυσική και νόμιμη υπόστασή του, τη λειτουργία του, την επιβεβαίωση ότι ο ίδιος ο οργανισμός αιτήθηκε την έκδοση του SSL καθώς και τη φυσική και νόμιμη ύπαρξη του νομίμου εκπροσώπου.
    Συνίσταται για μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στις online και e-commerce υπηρεσίες.

Σας ενδιαφέρει η ασφάλεια του ιστότοπού σας?

Μην χάνετε χρόνο, ασφαλίστε τον ιστότοπό σας και εξασφαλίστε δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των πελατών σας.