Σημαντική Ενημέρωση Αναβάθμισης Ιστοσελίδων

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του σχεδιασμού ιστοσελίδων έκαναν πολλούς ιστότοπους  μη συμβατούς με τις νέες τεχνολογίες.
Κρατήστε την ιστοσελίδα σας ενημερωμένη και πλήρως λειτουργική!

Η αναβάθμιση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων οφείλετε στην σημαντική αλλαγή της PHP

Τι σημαίνει PHP?

PHP σημαίνει Hypertext PreProcessor και πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού παγκοσμίως. Η PHP είναι server-side γλώσσα που σημαίνει ότι η λειτουργία της εφαρμόζει ουσιαστικά πάνω στον server. Το CMS (Content Management System), δηλαδή το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του site σας βασίζεται πάνω στην PHP και ‘επεξεργάζεται’ το περιεχόμενο και τα δεδομένα πριν φτάσουν στην οθόνη σας.

Τι αλλάζει όμως τώρα?

Από το 2004 που η ZEND (https://www.zend.com/products/zend_engine/in_depth ), που στην ουσία είναι  η μαμά της PHP, κυκλοφόρησε την έκδοση PHP5 είχε να γίνει μια μεγάλη αλλαγή στις εκδόσεις. Αλλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο κόσμος των προγραμματιστών σκάει πυροτεχνήματα!

Aπό την έκδοση PHP 5.6 λοιπόν, που ήταν η τελευταία και πιο σταθερή, το Δεκέμβριο 2015 κυκλοφόρησε η PHP 7. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τους λόγους που οφείλετε να αγκαλιάσετε αυτή την αλλαγή για το… δικό σας καλό!
Για να έχετε μια εικόνα του τι συμβαίνει γενικά με κάθε έκδοση που κυκλοφορεί, μαζέψαμε τα εξής στοιχεία.

Τέλος υποστήριξης για την PHP 5

Το php.net περνάει κάθε έκδοση από μια “δοκιμαστική περίοδο” 2 χρόνων όπου εντοπίζει και λύνει τυχόν bugs και άλλες δυσλειτουργίες. Στη συνέχεια, παρέχει υποστήριξη για άλλον ένα χρόνο -τον τρίτο- αλλά μόνο για σοβαρά ζητήματα όπως αυτά της  ασφάλειας. Στη συνέχεια, ακόμη κι αν εντοπιστούν ‘κενά’ δεν διορθώνονται από την PHP κοινότητα. Η PHP 5 λοιπόν δεν υπάρχει πια!
Από τον Ιανουάριο του 2017 οι παλιότερες εκδόσεις της PHP5 (μέχρι και την έκδοση 5.6 δηλαδή) έχουν μείνει … ξεκρέμαστες, χωρίς support. Επίσης, μέχρι τον Αύγουστο του 2018 το 57.1% των ιστοσελίδων σε Joomla τρέχουν σε έκδοση PHP παλιότερη και από την 5.5! Είναι δηλαδή χωρίς υποστήριξη εδώ και καιρό. Η PHP 5.6 είχε χρόνο ζωής μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018, άρα  θα πρέπει άμεσα να προτιμήσει κανείς την φρέσκια PHP7!

Γιατί οι ιστοσελίδες σας πρέπει να χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη έκδοση της PHP?

Ασφάλεια

Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι για να διασφαλίσετε την επίλυση ζητημάτων ασφαλείας που μπορεί να προκύψουν. Η php 5.4 για παράδειγμα δεν έχει ενημερωθεί από το 2015, ενώ ή έκδοση 5.5 δεν έχει προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις (μέσω κάποιου patch αρχείου) από το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί: Σύμφωνα με τα στοιχεία του CVE (Common Vulnerabilities and Exposures CVE®), το 2016 ήταν η χρονιά με τα περισσότερα ζητήματα ασφαλείας για την php. Καταγράφηκαν περισσότερα από 100, τα οποία περιλαμβάνουν DoS, την εκτέλεση του κώδικα, την υπερχείλιση του κώδικα κ.α.

Απόδοση

Σύμφωνα με τα κριτήρια αναφοράς του Phoronix (https://www.phoronix.com), η PHP 7.2 τρέχει 13% ταχύτερα από την 7.1 και 20% ταχύτερα από 7.0. Επίσης είναι 250% ταχύτερη από την PHP 5.6. Τα επίσημα στατιστικά της PHP δείχνουν ότι η PHP 7 είναι δύο φορές πιο γρήγορη από την έκδοση 5.6 και μάλιστα με το μισό λανθάνοντα χρόνο.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις πιο πρόσφατες και υποστηριζόμενες εκδόσεις της PHP. Έτσι λοιπόν, η καλύτερη επιλογή για εσάς είναι να αναβαθμίσετε τον ιστότοπο σε έκδοση PHP 7 προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας υποστηρίζονται συνεχώς από την κοινότητα της PHP.

Πως αυτή η αλλαγή επηρεάζει τις ιστοσελίδες σας?

Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας δεν είναι απλή διαδικασία. Για να δημιουργηθεί ένας πλήρης και λειτουργικός ιστότοπος ο οποίος είναι συμβατός με τις τεχνολογίες και το design της κάθε εποχής χρησιμοποιούνται πολλές γλώσσες προγραμματισμού και οι αντίστοιχες βιβλιοθήκες της κάθε γλώσσας που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του ιστότοπου, όσον αφορά τεχνικά ζητήματα, αλλά και την εικαστική του προσέγγιση.

Όσον αφορά τους ιστότοπους η κατασκευή των οποίων έχει γίνει με τη βοήθεια κάποιων cms τα πράγματα είναι ακόμα πιο πολύπλοκα καθώς ο αριθμός των γλωσσών και βιβλιοθηκών αυξάνεται. Επίσης για να είναι πλήρως λειτουργικός ο ιστότοπος χρησιμοποιούνται πολλά plugins, modules ή widgets, extensions, components, themes κτλ.

PHP-website-Development-services-in-India

Οι πιο πρόσφατες και τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες παρέχουν δυνατότητα για συνεχή updates καθώς και μεγαλύτερη ποικιλία των προσθέτων με αποτέλεσμα ο ιστότοπος σας με μια τυπική συντήρηση παραμένει πάντα ενημερωμένος. Σε αντίθεση με τις παλιότερες πλατφόρμες η οποίες λόγω παλαιότητας, αλλά και των τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους εκείνη την εποχή, δεν έχουν αυτή την ευελιξία και ευκολία στις αναβαθμίσεις.

Συγκεκριμένα μετά την αναβάθμιση της php version το πρόβλημα παρουσιάζεται σε παλιές εκδόσεις του joomla (1.5 και 2.5) οι οποίες είναι πολύ παλιές τεχνολογικά και παραμένουν χωρίς υποστήριξη εδώ και καιρό!

Δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Οι εκδόσεις Joomla

Η πλατφόρμα του Joomla έχει αυτή τη στιγμή μια major έκδοση που υποστηρίζεται επίσημα, η Joomla 3.x. Οι developers δουλεύουν πάνω στην συγκεκριμένη έκδοση και παρέχουν ασφάλεια και διορθώσεις προβλημάτων για αυτή. Η αναβάθμιση σε κάποια έκδοση μέσα στην ίδια major έκδοση γίνεται πολύ απλά μέσα από το Joomla administrator με ένα click.

Οι παλιότερες εκδόσεις όπως οι Joomla 1.0, Joomla 1.5 και Joomla 2.5 δυστυχώς δεν υποστηρίζονται πλέον. Για όλους τους  χρήστες αυτών των εκδόσεων επιβάλεται η αναβάθμισή τους το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, όταν και η έκδοση 3.x ανανεωθεί σε 3.5, θα γίνει η προτεινόμενη έκδοση για όλα τα Joomla sites και οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν και αυτοί τις σελίδες τους στη νέα έκδοση. Ωστόσο, η μετάβαση από μια major έκδοση σε μια άλλη μπορεί να είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Τα templates και τα extensions που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει είναι πιθανό να μην είναι συμβατά με τη νέα έκδοση Joomla. Αυτό σημαίνει ότι αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά, το περιεχόμενό σας θα έχει μεταφερθεί στη νέα έκδοση, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές ή να αναβαθμίσετε το template και τα extensions σας, πριν το site σας ξαναγίνει απόλυτα λειτουργικό. Σε πολλές περιπτώσεις όμως η μετάβαση αυτή δεν είναι εφικτή για πολλούς λόγους. Κάποιοι από αυτούς είναι η έλλειψη του support από την επίσημη κοινότητα, αδυναμία αντικατάστασης ή εύρεσης plugin, modules, extensions κτλ. συμβατές με την καινούργια πλατφόρμα, πρόσθετος (custom) κώδικας που έχει γραφτεί για υλοποίηση κάποιων λειτουργιών κτλ.

Γι’ αυτό αναβαθμίζουμε όλες τις ιστοσελίδες σε PHP7!

Οι αλλαγές που φέρνει η νέα PHP επηρεάζουν κυρίως τη ζωή των προγραμματιστών και σε προέκταση τα αποτελέσματα του  τελικού χρήστη. Έχουν προστεθεί πολλά νέα και εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ανεβάζουν την απόδοση του ιστότοπου στα ύψη και προσφέρουν υψηλότερη ασφάλεια!

Εμείς σαν Just in TimeDigital Agency, σεβόμενοι τις υπηρεσίες προς τους πελάτες μας, σας ενημερώνουμε ότι όλοι μας οι server υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της php με σκοπό την μέγιστη και πιο ασφαλή απόδοση των ιστοσελίδων  σας. Με βάση όλα τα παραπάνω η μετάβαση στις καινούργιες εκδόσεις θεωρείται απαραίτητη και ο σκοπός μας σταδιακά μέσα στο 2019 να αναβαθμίσουμε όλα τα account μας, έτσι ώστε να  παρέχουμε σε όλους τους πελάτες μας απόλυτη ασφάλεια στον χώρο του διαδικτύου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΣΑΣ
ΕΔΩ

Με βάση τα παραπάνω η πρόταση μας είναι να μας επιτρέψετε να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ασφάλεια αναβαθμίζοντας την παρουσία σας στο διαδίκτυο!

Joomla 1.5 - Presentation

850
 • Μεταφορά σε καινούρια πλατφόρμα (WordPress)
 • Responsive Design
 • Έως 10 κεντρικές σελίδες
 • Έως 5 Υπηρεσίες
 • Basic SEO
 • Basic Speed Optimization
 • 1γλώσαα

Joomla 1.5 - E-shop

1200
 • Μεταφορά σε καινούρια πλατφόρμα (WordPress)
 • Responsive Design
 • Έως 10 κεντρικές σελίδες
 • Έως 30 Προϊόντα
 • Basic SEO
 • Basic Speed Optimization
 • 1γλώσαα

Joomla 2.5 - Presentation

950
 • Μεταφορά σε καινούρια πλατφόρμα (WordPress)
 • Responsive Design
 • Έως 10 κεντρικές σελίδες
 • Έως 5 Υπηρεσίες
 • Basic SEO
 • Basic Speed Optimization
 • 1γλώσαα

Joomla 2.5 - E-shop

1600
 • Μεταφορά σε καινούρια πλατφόρμα (WordPress)
 • Responsive Design
 • Έως 10 κεντρικές σελίδες
 • Έως 30 Προϊόντα
 • Basic SEO
 • Basic Speed Optimization
 • 1γλώσαα

Δεν βρήκατε κάποιο πακέτο που να ταιριάζει  στις ανάγκες σας? Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί τη βέλτιστη λύση!